-10%

Hrana za pse

Izberite kategorijo:


Najbolj prodajana pasja hrana

5 DEJAVNIKOV, KI JIH JE DOBRO UPOŠTEVATI PRI IZBIRI HRANE ZA PSE

Vaš štirinožni prijatelj vas konstantno nagrajuje na več načinov. Pokažite svojo hvaležnost in svojega kosmatega prijatelja nagradite z pasjo hrano in dobrotami, po katerih najbolj hrepeni.

Zagotavljanje uravnotežene pasje prehrane je ključnega pomena za ohranjanje dobrega zdravja in počutja psa.

Spletna trgovina 4tace ponuja široko paleto vrhunske hrane za pse in okusnih priboljškov. Pri 4tacah razumemo pomembno vlogo, ki jo ima hrana za pse, zato imamo v ponudbi le najboljšo. Večino hranilnih snovi, ki jo vaš pes potrebuje, da ostane močan in zdrav, izvira iz pasje hrane, ki jo zaužije.

Pri izbiri najboljše pasje hrane je treba upoštevati številne dejavnike, na primer velikost pasme in življenjsko dobo. Vsa pasja hrana ni primerna za vse pse. Vsi psi ne uživajo enake pasje hrane. Ko mladiček raste potrebuje različne sestavine, ki ustrezajo njegovim prehranskim potrebam.

Na trgu se zadnja leta pojavlja vse več različnih proizvajalcev briketiranih in mokrih hran za pse.

Kot lastnik (ali pa bodoči lastnik) psa ste se verjetno že znašli pred dilemo, kako izbrati primerno hrano za vašega ljubljenčka. Na kratko smo povzeli nekaj dejavnikov, ki jih je dobro upoštevati pri izbiri pasje hrane.

Upoštevajte starost

Pri izbiri hrane je ena ključnih lastnosti, ki jih morate upoštevati, starost vašega psa. Hrana za mladičke in odraščajoče pse se po sestavinah razlikuje od hrane za odrasle ter hrane za starejše pse. Pri mladičkih je še posebno pomembno, da hrana vsebuje uravnotežen delež kalcija in fosforja, saj napačno razmerje lahko privede do motenj v razvoju gibalnega aparata psa. To razmerje naj bi bilo nekje Ca:P=1,4 do 1,6:1 do 1,2. Zelo priporočljivo je tudi, da hrana za mladičke vsebuje hondroitin in glukozamin, ki pomembno prispevata k pravilnemu razvoju mladičkovega organizma, predvsem sklepov in vezivnih tkiv.

Hrana za starejše pse oziroma ‘seniorčke’ je prav tako posebej prilagojena potrebam organizma starejšega psa. Pogosto vsebuje dodatke za podporo sklepom (hondoitin, glukozamin,…), pomembno pa je tudi, da je lahko prebavljiva, saj je pri starejših psih prebava nekoliko upočasnjena. Če vsebuje L-karnitin še toliko boljše, saj le ta podpira delovanje srca. Starejši psi se običajno tudi manj gibajo, zato je pomembno, da hrana ni preveč kalorična ter ne vsebuje preveč maščob, hkrati pa zagotovi vsa potrebna hranila, vitamine in minerale.

Velikost psa in/ali pasma

Večina proizvajalcev pasje hrane ponuja izdelke za različne velikosti psov. Zakaj je to pomembno? Manjše pasme denimo potrebujejo prilagojeno velikost briketov za lažje uživanje. Večje pasme zaradi večje obremenitve sklepov potrebujejo dodatke za njihovo optimalno delovanje. Nekoliko se razlikuje tudi razmerje določenih hranil v hranah. Če je naš pes pasemski, pri izbiri upoštevajmo tudi njegovo pasmo. Angleški buldog je res da srednje velikosti, je pa grajen kot veliki psi in zato potrebuje tudi takšno prehrano.

Kako aktiven je vaš pes

Je vaš pes povprečno aktiven, se profesionalno udejstvuje na fizično zahtevnejših pasjih tekmovanjih ali pa je manj aktiven? Hrana naj bo prilagojena potrebam vašega psa. Psi ki so dnevno fizično zelo aktivni potrebujejo hrano z večjim deležem beljakovin in maščob ter bogato vsebnost vitaminov in mineralov, da se njihov organizem lažje regenerira. Prednost predstavlja tudi, če hrana vsebuje dodatke za sklepe kot so hondroitin in glukozamin, ali pa na primer L-karnitin, ki podpira delovanje srca. Pri manj aktivnih psih je še posebno pomembno, da hrana ne vsebuje preveč maščob ter da je manj kalorična in tako preprečuje nabiranje odvečnih kilogramov.

Je vaš pes aktiven plemenjak ali plemenka?

Aktivni plemenjaki in plemenke imajo prav tako kakor športno aktivni psi povečane potrebe po določenih hranilih. Plemenjaki predvsem potrebujejo dovolj kalorično hrano s kvalitetnim virom beljakovin, da jim pomaga pri regeneraciji. Za plemenske psice je pomembno, da so v dobri psihofizični kondiciji, k čemur pripomore kvalitetna splošna prehrana v času pred paritvijo. Med brejostjo in dojenjem pa je priporočljivo izbrati ustrezno hrano, prilagojeno njihovim spremenjenim potrebam.

Posebne potrebe psa

Pri izbiri hrane upoštevajte tudi morebitne posebne potrebe vašega psa. Je vaš pes občutljiv na žitarice? Izberite takšno hrano, ki ne vsebuje žit. Za vse pse, ki so preobčutljivi na beljakovine določene vrste mesa, poiščite monoproteinsko hrano, ki vsebuje druge vrste beljakovin. Pri neješčih psih se pogosto dobro obnese hrana z višjim deležem svežega mesa in dodanimi zelišči, zelenjavo in/ali sadjem, ki izboljšajo okus.

Pomembno je, da za svojega psa izberete takšno hrano, ki mu bo všeč, hkrati pa bo njegovemu organizmu nudila vsa potrebna hranila. Ni vsaka hrana najboljša za vsakega psa, zato je včasih potrebno preizkusiti nekaj različnih vrst hrane, da najdemo tisto pravo. Vsekakor pa se splača v to vložiti nekaj truda, saj kvalitetna hrana pozitivno vpliva na kvaliteto in dolžino pasjega življenja.

Hrana za pse – izbira najboljše vrste za vašega ljubljenčka

Ko določite najprimernejšo velikost pasme in življenjsko dobo vašega mladiča, boste morali določiti vrsto pasje hrane, ki bo najbolj primerna zanj. Pri 4tacah je na voljo suha in mokra hrana za pse. Izbirajte med priljubljenimi okusi hrane za pse proizvajalcev Monge, Special Dog, Gemon, Oasy, Barking Heads, Taste of the Wild in drugih.

Mokra pasja hrana

Če vas pes ni izbirčen jedec, je modra najboljša izbira prav mokra hrana za pse. Odvečna vlaga pomaga pri prebavi, recepti pa vsebujejo podobne sestavine, ki jih najdemo tudi v drugih vrstah hrane za pse.

Suha hrana za pse

Zagotovite svojim kosmatincem suho pasjo hrano, ki jo potrebujejo. Suha pasja hrana je velikokrat najljubša izbira lastnikov psov, ker ne zahteva hlajenja. Najdemo jo v različnih formulah, kot so brez zrn, z omejenimi sestavinami, veliko beljakovinami in drugimi možnostmi, ki najbolj ustrezajo vašemu ljubljenčku.

Suha ali mokra hrana za pse? Naj vam pomagamo pri pravilni izbiri!

Ponudba pasje hrane, ki je danes na voljo, je večja kot kdaj koli prej, kar pomeni, da na trgu obstaja popolna hrana za pse prav za vsakega psa.
Suha hrana za pse je na voljo v enotnih kosih ali v mešanici različnih delov, pri čemer so pelete, piškoti in drobci enakomerne mešanice suhe hrane in kosmičev. Suha pasja hrana vsebuje široko paleto sestavin, bogatih s hranili. Ta nizka vsebnost vlage zagotavlja, da je lahko suha hrana za pse obstojno dlje časa. Suha hrana za pse je na splošno bolj energijsko gosta kot enaka količina mokre pasje hrane, kar pomeni, da jo lahko hranite v manjših količinah.

Pri odstranjevanju zobnih oblog prav tako pomaga suha pasja hrana, ki zaradi svoje trde konsistence odlično očisti zobe vašega psa.
Če psa hranite samo s suho pasjo hrano, morate biti prepričani, da vaš pes zaužije dovolj tekočine na druge načine.

Kako izbrati hrano za pse?

Najprej razmislite o starosti, velikosti in nivoju vsakodnevne telesne aktivnosti vašega psa. Če je mladič (2-12 mesecev), izberite hrano z nazivom ‘Puppy’ ali ‘Junior’, saj to pomeni, da je prilagojena odraščajočemu mladičku. Za odraslega psa izberite hrano ‘Adult’, v kolikor pa je vaš kuža starejši od 7 let, se lahko odločite za hrano hrano, ki je primerna starejšim psom. Za psa velike rasti izberite hrano z oznako ‘Maxi‘, ‘Large’, ‘Giant’, ‘XL’ in podobne. Srednje velikim psom je namenjena hrana z oznako ‘Medium’, majhnim pa ‘Small’ ali ‘Mini’. Obstajajo tudi hrane, ki so primerne za vse velikosti psov, tako imenovane ‘All breeds’.

Kaj je monoproteinska hrana za pse?

Oznaka ‘monoproteinska’ pomeni, da hrana vsebuje izključno en vir beljakovin živalskega izvora oziroma meso ene vrste. Hrana z oznako ‘monoprotein’ ali ‘monoproteinska’ garantira, da vsebuje izključno beljakovine, pridobljene iz ene vrste mesau. Primerna je za pse, ki so ealergičniu na druge vrste mesa ali pse, ki imajo na splošno bolj občutljivo prebavo. Najbolj pogosti okusi monoproteinskih hran so: jagnjetina, losos, govedina, raca, postrv in zajec. Najbočjše razmerje med kakovostjo in ceno vam nudita OASY z 48% mesnim deležom – zajec, jagnje in losos. Hrana za pse MONGE ima največjo paleto MONOPROTEINSKE hrane. Hrana je zelo visoke kakovosti in med vsem hranami za pse vsebuje največ dodatkov. Izbirate lahko med: jagnjetino, losom, zajcem, govedino, raco in postrvjo.

Kaj je grain free hrana za pse?

Grain free hrana je hrana, ki ne vsebuje žit. Vsaka hrana za pse vsebuje poleg mesa kot vira beljakovin, tudi vir ogljikovih hidratov. To so lahko žitarice (na primer pšenica) ali druge vrste žit (na primer riž). u003cbru003eNekateri psi pa zaradi občutljivega prebavnega trakta ali alergije težko prebavljajo omenjene sestavine. Zanje se zato svetuje hrana, ki ne vsebuje žit, to je ‘grain free’ hrana. Ta kot vir ogljikovih hidratov namesto žit vsebuje krompir, grah, lečo, čičeriko in druge lahko prebavljive ogljikove hidrate.

Kakšne so razlike med hranami za pse?

Hrane za pse se lahko razlikujejo po vsebnosti vlage (mokra, polvlažna in suha hrana), po kvalitetnem razredu (premium, high premium, super premium in ultra premium), velikostih briketov, deležu mesa, virih beljakovin (katere vrste mesa vsebuje), virih ogljikovih hidratov (žitarice, riž, krompir,…), funkcionalnih dodatkih (izvleček juke, prebiotiki, hondroitin, glukozamin), dodanih vitaminih in mineralih, analitski sestavi (ki nam pove, kakšen je delež beljakovin, ogljikovih hidratov, maščob in drugih hranil). Razlikujejo se seveda tudi po načinu priprave, ceni, dostopnosti, embalaži,…

Hrana glede na aktivnost in alergijo.

Če je vaš kuža normalno telesno aktiven ne potrebuje posebne hrane. V kolikor pa z njim trenirate fizično zahteven (pasji) šport, lahko razmislite o izbiri hrane ‘Energy‘ ali ‘Acrive‘ in podobne bolj energijsko bogate hrane za pse. V kolikor pa se vaš ljubljenček giblje manj ali je nagnjen k prekomerni telesni teži, mu lahko ponudite hrano z manjšo vsebnostjo maščob. Razmislite tudi, ali ima vaš pes kakšno alergijo ali intoleranco?
Če je alergičen na določeno sestavino v hrani, preverite sestavo hrane in poiščite takšno hrano, ki ne vsebuje te sestavine. Nekatere hrane so že v osnovi namenjene psom z alergijo. Zelo dobro so na tem področju so veterinarske diete proizvajalca FORZA10.

Potrebujete našo pomoč?
nasvet za pse in mačke
  • Želite dodatne informacije o izdelku ?
  • Ne najdete izdelka, ki ga potrebujete ?
  • Želite nasvet kaj je najboljša izbira za vašega ljubljenčka ?
Prejmite kode s POPUSTI in koristne e-novice.
Moj najboljši prijatelj:
Scroll to Top
DOSTAVA
Stroške dostave pri vrednosti naročil do 39€ znašajo 2,90€.
Pri naročilih nad 39€ je dostava BREZPLAČNA.
Res je!

DOSTAVA V
24 URAH!

Dragi prijatelji malih živali,

izdelke naročene do 12:00 ure lahko pričakujete že naslednji dan*.

  • vikendi – naročeno v petek do 12:00 boste prejeli v ponedeljek
  • prazniki in dela prosti dnevi – smo odvisni od urnika dostavne službe
  • Sledenje pošiljkam – SLEDENJE.
10% POPUSTA PRI PRVEM NAKUPU*

Kupon za popust:

POPUST10

*popust za izdelke v akciji NE velja, popust lahko izkoristite samo ENKRAT!