-10%

Najbolj prodajane blagovne znamke mačje hrane

Za mačke s posebnimi potrebami

Notranje muce potrebujejo energijsko manj bogato hrano. Hrana za notranje mačke
Sterilizirane muce potrebujejo hrano, ki je bogata z vlakninami in vsebuje manj maščob. Hrana za sterelizirane muce
Starejše mačke potrebujejo hrano, ki ni preveč kalorična ter ne vsebuje preveč maščob. Hrana za starejše mačke

Hrana, ki ne vsebuje žitaric (Grain Free). Hrana za mačke brez žitaric

Prebavni sistem mačke je prefinjeno uravnotežen, včasih pa gre kaj narobe. Hrano za mačke z občutljivo prebavo
Monoproteinska hrana vsebuje samo eno vrsto mesa. Monoproteinska hrana za mačke

Najbolj prodajana suha hrana

Najbolj prodajana mokra hrana

Najbolj ješča hrana, ki je všeč tudi najbolj zahtevnim mačkam. Poskusite in se prepričajte.

Nam NE vrjamete, naj vam mačka pokaže razliko!

5 DEJAVNIKOV, KI JIH JE DOBRO UPOŠTEVATI PRI IZBIRI HRANE ZA MAČKE

Kako naj izberem najbolj ustrezno hrano za mojo mačko? Katere dejavnike moram pri izbiri upoštevati? Kot lastnica ali lastnik muce, ste se zagotovo že srečali s takšnimi in podobnimi vprašanji. Za vas smo strnili nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri izbiri ustrezne hrane za vašo mačjo ljubljenko.

SPECIFIČNE POTREBE MAČKE

Mačke so po naravi obligatorni mesojedi, kar pomeni, da za svoje preživetje in normalno delovanje organizma nujno potrebujejo meso. Določenih esencialnih aminokislin mačji organizem ni sposoben sintetizirati sam, zato jih mora zaužiti s hrano.

Ena od nujno potrebnih aminokislin je tavrin. Ključen je za pravilno delovanje mačjega srca, dober imunski odziv, pravilno prebavo, pravilno delovanje možganov in živčevja ter ključno vpliva na razvoj mačjih mladičev. Njegovo pomanjkanje lahko povzroči slepoto, nepravilno razvite ali celo mrtvo skotene mladičke, nepravilno delovanje srca ter oslabljen celoten imunski sistem.

Zato sta ključni lastnosti hrane, ki jo boste izbrali za vašo mačko dve:

  • da vsebuje čim več (svežega) mesa in
  • tavrin.

STAROST

Pri izbiri hrane je ena pomembnejših lastnosti, ki jih morate upoštevati, starost vaše muce. Hrana za mačje mladičke in odraščajoče mucke se po sestavinah razlikuje od hrane za odrasle, ter hrane za starejše muce. Pri mladičkih je še posebej pomembno, da hrana vsebuje dovolj vitaminov in mineralov, ter pravo razmerje kalcija in fosforja za pravilen razvoj mačjega mladička v odraslega mačkona. Mlade mucke nujno potrebujejo hrano bogato s tavrinom, ki pomaga pri pravilnem razvoju živčevja, oči in močnega imunskega sistema. Tudi velikost briketkov je pri hranah za mladičke prilagojena mladim mucam.

Starejše mačke potrebujejo hrano, ki ni preveč kalorična ter ne vsebuje preveč maščob, hkrati pa zagotovi vsa potrebna hranila, vitamine in minerale. Dobro je, če ima hrana za mačje seniorje probiotike, ki blagodejno vplivajo na prebavo.

ŽIVLJENJSKO OKOLJE

Prehranske potrebe izključno notranjih muc in pa tistih, ki del časa preživijo tudi na prostem, se razlikujejo. Zunaj živeče muce še posebno v zimskem času potrebujejo energijsko bolj bogato hrano. Notranje muce potrebujejo energijsko manj bogato hrano. Zanje zato izberite takšno hrano, ki je manj kalorična, hkrati pa bo muci zagotovila vsa potrebna hranila. Obstajajo tudi tako imenovane ‘indoor’ hrane za muce, katerih receptura je posebej prilagojena notranjim mucam.

STERILIZACIJA

Sterilizirane muce potrebujejo hrano, ki je bogata z vlakninami in vsebuje manj maščob. Na ta način lažje vzdržujejo primerno telesno težo in dobro počutje. Če hrana poleg tega vsebuje še probiotike, pa je to še dodatna prednost.

Mačje plemenke in plemenjaki potrebujejo kalorično bolj bogato hrano. Posebne potrebe imajo tudi breje in doječe muce. Njim lahko od zadnje tretjine brejosti dalje ponudite kvalitetno hrano za mačje mladičke oziroma breje muce. Pomembno je tudi, da jim v času dojenja mladičkov ustrezno povečate dnevno količino hrane. Običajno se najbolje obnese, če ima muca briketirano hrano ves čas na razpolago in jo poje toliko, kolikor jo potrebuje, mokro pa ji ponudimo 2-3x na dan.

POSEBNE POTREBE

Pri izbiri hrane upoštevajte tudi morebitne posebne potrebe vaše muce. Je občutljiva na žitarice? Izberite takšno hrano, ki ne vsebuje žit. Za muce, ki so preobčutljive na beljakovine določene vrste mesa, poiščite monoproteinsko hrano, ki vsebuje druge vrste beljakovin.

Posebnost pri mucah so tudi težave s kepicami dlake. Mačke svoj kožušček čistijo z jezikom in pri tem zaužijejo kar precej dlake. Le–te se v prebavilih sprimejo v kepice in lahko povzročajo težave, nekatere mačke pa jih tudi težje izločajo. Za takšne mačke so na voljo hrane, ki s svojo sestavo pomagajo mački, da te kepice lažje izločijo.

Nekatere muce so bolj nagnjene k težavami s sečili. Takšne muce potrebujejo hrano, ki vsebuje manj beljakovin. Pri mucah ki imajo ponavljajoče težave s struvitnimi kamni in kristali je pomembno, da je hrana formulirana tako, da zakisli urin in s tem zmanjšuje koncentracijo kristalov v urinu.

Pomembno je, da za svojo muco izberete takšno hrano, ki ji bo všeč, hkrati pa bo njenemu organizmu nudila vsa potrebna hranila. Ni vsaka hrana najboljša za vsako muco, zato je včasih potrebno preizkusiti nekaj različnih vrst hrane, da najdemo tisto pravo. Vsekakor pa se splača v to vložiti nekaj truda, saj kvalitetna hrana pozitivno vpliva na kvaliteto in dolžino mačkinega življenja.

V zameno za vse veselje, ki nam ga mačke dajejo, se želimo prepričati, da so one srečne in zdrave. Vsaka mačka je edinstvena in si zasluži hrano, posebno pripravljeno prav za njene potrebe. Pri nas boste našli prav vso hrano, ki jo potrebujete za svojo mačko.

Poskrbite, da bo vaš mačji prijatelj deležen najboljše mačje hrane in dobrot, ki jih potrebuje. Zagotavljanje uravnotežene prehrane mački je ključnega pomena za njeno splošno zdravje in dobro počutje. Ker ima vsaka mačka različne potrebe in želje, je mačja hrana na voljo v različnih teksturah, sestavinah in okusih.

Torej kako najti najboljšo hrano za mačke?

Pri 4tacah imamo na voljo pester izbor hrane za mačke najboljših proizvajalcev kot so: Monge, Lechat, Gemon, Oasy, Meowing Heads in druge. Na voljo je suha kot tudi mokra mačja hrana.

Prehrana je ključnega pomena za splošno zdravje vaše mačke, vendar ima vsaka mačka različne potrebe in okuse. Hrana za mačke je na voljo v različnih teksturah, sestavinah in okusih. Obstajajo tudi znamke mačje hrane, ki pomagajo odpraviti zdravstvene težave, kot so zdravje sečil, alergije, zdravje prebavil in druge.

Prednosti suhe hrane za mačke

Suha mačja hrana je najbolj ekonomičen in najprimernejši način za hranjenje mačjega prijatelja. Za razliko od konzervirane mokre hrane za mačke, mačji drobnjak po odprtju ne zahteva hlajenja. Suha hrana za mačke je kot nalašč za tiste lastnike, ki večino dneva preživijo zdoma. Prav tako je suha mačja hrana idealna za potovanja.

Prednosti mokre hrane za mačke

Mokra hrana za mačke je odlična za elegantno muco, ki zahteva obroke, polne okusa. Poleg tega ponuja tudi pomembno sestavino vlage, ki preprečuje, da bi izbirčne mačke dehidrirale. Mokra hrana za mačke je na voljo v pločevinkah, vrečkah in drugih različnih pakiranjih.

  1. Skratka, pri 4tacah ponujamo široko paleto hrane za mačke, tako da bo vaš ljubljenec močan in zdrav. V naši trgovini boste našli vso mačjo hrano, ki jo potrebujete.

Poleg mačje hrane boste v naši spletni trgovini našli tudi posebno ponudbo MIX MOKRE hrane po ugodni ceni.

Oglejte si video posnetek kako sestaviti miks hrane za mačke in pri tem prihraniti. MOKRA HRANA ZA MAČKE MIKS

Kako lahko uspešno spremenim prehrano svoje mačke?

Ne glede na to, ali želite spremeniti prehrano vaše mačke iz suhe hrane na mokro hrano ali obratno, je sprememba lahko zelo težavna, če tega ne naredite pravilno. Da bi se izognili prebavnim težavam in zavračanju hrane, jo postopoma vmešajte v trenutno hrano, tako da se mačka počasi navadi na novo prehrano, dokler se stara popolnoma ne izloči.

Potrebujete našo pomoč?
nasvet za pse in mačke
  • Želite dodatne informacije o izdelku ?
  • Ne najdete izdelka, ki ga potrebujete ?
  • Želite nasvet kaj je najboljša izbira za vašega ljubljenčka ?
Prejmite kode s POPUSTI in koristne e-novice.
Moj najboljši prijatelj:
Scroll to Top
DOSTAVA
Stroške dostave pri vrednosti naročil do 39€ znašajo 2,90€.
Pri naročilih nad 39€ je dostava BREZPLAČNA.
Res je!

DOSTAVA V
24 URAH!

Dragi prijatelji malih živali,

izdelke naročene do 12:00 ure lahko pričakujete že naslednji dan*.

  • vikendi – naročeno v petek do 12:00 boste prejeli v ponedeljek
  • prazniki in dela prosti dnevi – smo odvisni od urnika dostavne službe
  • Sledenje pošiljkam – SLEDENJE.
10% POPUSTA PRI PRVEM NAKUPU*

Kupon za popust:

POPUST10

*popust za izdelke v akciji NE velja, popust lahko izkoristite samo ENKRAT!